عمايل ايدى: الحوواشى الاسكندرانى بالتفصيل من الالف للياء وبالصور
السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم وصفه انما هتعجبكم اوى ..
الحواوشي الاسكندراني
بالبيت ولا اروع ولا اجمل أوعى وشك ..
الطريقة :-
العجينة >> نص كيلو دقيق. معلقه خميرة -بطرف معلقه ملح وبطرف المعلقة بردو رشة سكر ومعلقين زيت
المية للعجن على حسب ما يلم معاك العجين
تسبي يخمر انا عجنته وسبتها٥ ساعاااات
اللحمة :- نص كيلو لحمة مفرومة عليها بصلتين وسط مبشورين او فالكبة زي ماتحبي
حزمة بقدونس وملح وفلفل اسود وشطة وكمون وكزبرة ناشفة ونقلبهم مع بعض كويس وَيَا سلام معلقه سمنه بلدي مع الخلطة
نقسم العجينة على حسب أفراد الاسرة وتفرد رغيف رغيف نحط تحته دقيق
وتفرد عليها خلطة اللحمة ونقفل العجين
وعلى صينية خبز وندهن الوش بطرف صوابع زيت او سمنه تحفة وندخل الفرن بيطلع طري وجميل
لازم تسخن الفرن قبل الخبز
يطلع من الفرن تاكلوا بالهنا والشفا مع اَي مخلل ..
النهارده جايبالكم وصفه انما هتعجبكم اوى ..
الحواوشي الاسكندراني
بالبيت ولا اروع ولا اجمل أوعى وشك ..
الطريقة :-
العجينة >> نص كيلو دقيق. معلقه خميرة -بطرف معلقه ملح وبطرف المعلقة بردو رشة سكر ومعلقين زيت
المية للعجن على حسب ما يلم معاك العجين
تسبي يخمر انا عجنته وسبتها٥ ساعاااات
اللحمة :- نص كيلو لحمة مفرومة عليها بصلتين وسط مبشورين او فالكبة زي ماتحبي
حزمة بقدونس وملح وفلفل اسود وشطة وكمون وكزبرة ناشفة ونقلبهم مع بعض كويس وَيَا سلام معلقه سمنه بلدي مع الخلطة
نقسم العجينة على حسب أفراد الاسرة وتفرد رغيف رغيف نحط تحته دقيق
وتفرد عليها خلطة اللحمة ونقفل العجين
وعلى صينية خبز وندهن الوش بطرف صوابع زيت او سمنه تحفة وندخل الفرن بيطلع طري وجميل
لازم تسخن الفرن قبل الخبز
يطلع من الفرن تاكلوا بالهنا والشفا مع اَي مخلل ..
تعليقات
إرسال تعليق