عمايل ايدى: طريقه عمل الفسيخ فى البيت بكل تكاته وبالصور
السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم وصفه جديده من وصفاتى ومن عمايل ايدى يارب تعجبكم ..
الفسيخ من اوله الي الاخر بكل تكاته وحركاته وبالف هنا وشفا
المقادير
سمك بوري حجم كبير ومش مزارع يعني طازه
ملح خشن اوناعم مش بيفرق كتير مع الطريقه الحلوه
شطه معلقه صغيره
معلقه صغيره كركم
معلفتين شطه حمرا كبار لوبتحبي الحامي لا يبقي ببريكا
معلقتين زيت ومعلقتين خل
اكياس من اربع لخمسه يكون الاول اول استعمال والاكياس ناشفه ونضيفه
الطريقه
هتغسلى السمك وتوقفيه لحد ما يصفى الدم لمده 12 ساعه ع الاقل
تجيبى خلطه الشطه والملح وتفتحى خياشيم السمكه وتمليها من الخلطه
تحطى السمك عكس بعض وتحطى باقى الخلطه فوقها وتحتها وتلفيها فى الاكياس عشان الريحه
تخزينها فى مكان لمده من 15 ل 20 يوم
بعدها افتحيها ونضفيها هتلاقى احلى بورى مملح ممكن تاكليه وبالف هنا
النهارده جايبالكم وصفه جديده من وصفاتى ومن عمايل ايدى يارب تعجبكم ..
الفسيخ من اوله الي الاخر بكل تكاته وحركاته وبالف هنا وشفا
المقادير
سمك بوري حجم كبير ومش مزارع يعني طازه
ملح خشن اوناعم مش بيفرق كتير مع الطريقه الحلوه
شطه معلقه صغيره
معلقه صغيره كركم
معلفتين شطه حمرا كبار لوبتحبي الحامي لا يبقي ببريكا
معلقتين زيت ومعلقتين خل
اكياس من اربع لخمسه يكون الاول اول استعمال والاكياس ناشفه ونضيفه
الطريقه
هتغسلى السمك وتوقفيه لحد ما يصفى الدم لمده 12 ساعه ع الاقل
تجيبى خلطه الشطه والملح وتفتحى خياشيم السمكه وتمليها من الخلطه
تحطى السمك عكس بعض وتحطى باقى الخلطه فوقها وتحتها وتلفيها فى الاكياس عشان الريحه
تخزينها فى مكان لمده من 15 ل 20 يوم
بعدها افتحيها ونضفيها هتلاقى احلى بورى مملح ممكن تاكليه وبالف هنا
تعليقات
إرسال تعليق