تكات لعمل كل انواع المخللات بالصور لفت/ليمون معصفر وغيرهم وكله بالصور
السلام عليكم ..
النهارده جايبالكم طريقه عمل كل المخللات اللى بتحبوها
تكاات للمخللات وليا اسلوب خاص فيها بينجحها احب ااقولهالكم واشارككم الراي فيها
ديه مخللاتي وللناس اللي كانت بتسال علي صوره الليمون المخلل اللي ورا صور اكلاتي
بجيب كيلو ليمون بغسله كويس وبقطعه اربع ارباع
مع عصير نصف كيلو ليمون وبحتفظ بقشره
حبه البركه وعصفر وشمر من عند العطار بيكفي كيلو
نصف كيلو جزر
وربع كيلو فلفل حامي طويل احمر
ونصف كيلو فلفل طويل اخضر وبضيف كله مع بعض مع قشر الليمون وبقطع الجزر شرائح طويله والفلفل الحمر حلقات مع نصف كيس ملح ونصف كوب خل واسيبهم شهر يستوا مع بعض وبضيف كمان كميه من هريسه الفلفل الاحمر
هريسه الفلفل الاحمر
كيلو فلفل احمر مع ربع كوب عصي ليمون مع خل وكمون وملح وشطه وفلفل اسود وتلات فصوص ثوم واضربهم جميعا بالخلاط واحلي ريحه واحلي طعم
الباذنجان المخلل
بقطع الباذنجان بعد الغسيل بالطول بقليه بالزيت وبعد كدة احشيه من نفس حشو هريسه الفلفل الاحمر
بابا غنوج
بشوي باذنجان عروس او رومي مع ثلاث فصوص ثوم وبصله وفلفل حامي طويل وفلفله رومي واقشرهم واضربهم جميعا بالخلاط مع ربع كوب خل مع ليمون وملح وكمون وشطه وفلفل اسود وربع كوب طحينه وبحفظهىفي برطمان مغلق
اللفت اهم شئ ينجحه لازه اشيل راسهىفقط وبخلي الليون اللي فيه ما بقشرهوش نهائي بنقعه بمايه سخنه بينظف جامد وبخلله بدون بنجر او لي شئ ودة بيخليه احمر بدون اي اضافات وبقطع معاه قطع فلفل احمر طويل ونصف كوب صغير خل ونصف كوب صغير ملح واهم شئ وديه المهمه ان المايه ما تكنش كن الحنفيه مباشره لان نسبه الكلور بتبوظ المخلل وبتهريه يا ما من الفلتر او بنغليها ونسيبها تبرد
اما الخيار المخلل.....
زي نا احنا شايفين الواحدة زي ماهيها ومقرمشه جدا ولا يمكن يتهري سره نفس الحكايه المايه وكمان لازم اضيف لهىفصوص ثوم معاه بتحافظ عليه وما يطراش ابدااا وحزمه كسبره خضرا متقطعه صغير واجمل خيار مخلل
وبالف هنااا
النهارده جايبالكم طريقه عمل كل المخللات اللى بتحبوها
تكاات للمخللات وليا اسلوب خاص فيها بينجحها احب ااقولهالكم واشارككم الراي فيها
ديه مخللاتي وللناس اللي كانت بتسال علي صوره الليمون المخلل اللي ورا صور اكلاتي
بجيب كيلو ليمون بغسله كويس وبقطعه اربع ارباع
مع عصير نصف كيلو ليمون وبحتفظ بقشره
حبه البركه وعصفر وشمر من عند العطار بيكفي كيلو
نصف كيلو جزر
وربع كيلو فلفل حامي طويل احمر
ونصف كيلو فلفل طويل اخضر وبضيف كله مع بعض مع قشر الليمون وبقطع الجزر شرائح طويله والفلفل الحمر حلقات مع نصف كيس ملح ونصف كوب خل واسيبهم شهر يستوا مع بعض وبضيف كمان كميه من هريسه الفلفل الاحمر
هريسه الفلفل الاحمر
كيلو فلفل احمر مع ربع كوب عصي ليمون مع خل وكمون وملح وشطه وفلفل اسود وتلات فصوص ثوم واضربهم جميعا بالخلاط واحلي ريحه واحلي طعم
الباذنجان المخلل
بقطع الباذنجان بعد الغسيل بالطول بقليه بالزيت وبعد كدة احشيه من نفس حشو هريسه الفلفل الاحمر
بابا غنوج
بشوي باذنجان عروس او رومي مع ثلاث فصوص ثوم وبصله وفلفل حامي طويل وفلفله رومي واقشرهم واضربهم جميعا بالخلاط مع ربع كوب خل مع ليمون وملح وكمون وشطه وفلفل اسود وربع كوب طحينه وبحفظهىفي برطمان مغلق
اللفت اهم شئ ينجحه لازه اشيل راسهىفقط وبخلي الليون اللي فيه ما بقشرهوش نهائي بنقعه بمايه سخنه بينظف جامد وبخلله بدون بنجر او لي شئ ودة بيخليه احمر بدون اي اضافات وبقطع معاه قطع فلفل احمر طويل ونصف كوب صغير خل ونصف كوب صغير ملح واهم شئ وديه المهمه ان المايه ما تكنش كن الحنفيه مباشره لان نسبه الكلور بتبوظ المخلل وبتهريه يا ما من الفلتر او بنغليها ونسيبها تبرد
اما الخيار المخلل.....
زي نا احنا شايفين الواحدة زي ماهيها ومقرمشه جدا ولا يمكن يتهري سره نفس الحكايه المايه وكمان لازم اضيف لهىفصوص ثوم معاه بتحافظ عليه وما يطراش ابدااا وحزمه كسبره خضرا متقطعه صغير واجمل خيار مخلل
وبالف هنااا
تعليقات
إرسال تعليق