بالصور والتفصييل ازاى تعملى كيك ناجح
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ...
ازاي نعمل كيك ناجح زي ده ( ده كيك شوكولاتة) .. ؟؟
هقولكو على شوية حجات بسيطة جدا هنطبقها عموما في اي طريقة لعمل الكيك وان شاء الله هيطلع ناجح وعالي مش هابط
اول حاجة لازم المقادير اللي هنستخدمها تكون في درجة حرارة الغرفة، يعني البيض و الدقيق و خلافه مايبقوش لسه طالعين من التلاجة
لازم قبل ما نبدأ في الخفق او الخلط نسخن الفرن على ١٨٠ ، بحيث يفضل شغال
عشر دقايق او ربع ساعة على ما نخلص عمل الكيك وندخله الفرن لازم يكون سخن
الصينية او القالب لازم يكون ألومنيوم، البايركس بيحرق الجوانب و يبقا ني من القلب
والقوالب الغامقة بتحرق الجوانب لان اللون الغامق بيمتص الحرارة
القالب ندهنه زيت ونعفره بالدقيق علشان الكيك مايلزقش فيه
الكيك بيتسوى على الشبكة مش على صينية الفرن، وفي الرف الوسطاني
معلقة خل بترفع الكيك و تخليه هش وتضيع الزفارة
خلاص راعينا كل النقط دي، ودخلنا الكيك في الفرن.. تمام، مانفتحش على الكيك للاختبار إلا بعد ٤٥ دقيقة، ونختبر الكيك، لو لسه ماستواش بنسيبه يكمل سواه
لما يستوي الكيك مانفتحش الفرن ونطلع الكيك برة ، الانتقال من الحرارة السخنة جدا للهواء والبرودة بيهبط الكيك جدا
فا احنا بعد ما نطفي الفرن هنسيب الكيك جوة دقايق بسيطة بعدين نفتح باب الفرن و نرده بس بحيث درجةالحرارة تقل تدريجيا ولما الفرن يبقا دافي نطلع الكيك برة
مانفصلش الكيك ولا نقطعه إلا لما يبرد تماما ويفضل في حالة الكيكة الإسفنجية انها تتغلف او تتغطى وتبات ليلة في التلاجة قبل التقطيع والتزيين
طبعا في انواع كتير كده من الكيك، اسهلها وأبسطها الكيك االاسفنجي (سبونش كيك) بتاع التورتة او الجاتوه، و ده مش بنستخدمله لبن ولا مواد دهنية زي الزبدة او الزيت، و لل زبادي
وأسهل كيك بنعمله بالدقيق السبونش و ده بيتباع جاهز .. الصور دي لكيكة لسه عملاها علشان هزينها تورتة لعيد ميلاد و بعملها في حلة ألمونيوم.. ولو مش متاحة بنعمل جوانب عالية للصينية بورق زبدة
اتمنى اكون أفدتكو واللي شاطرة في حاجة او عندها تكة تفيدنا بيها.. واللي استفادت تدعيلي دعوة حلوة .. اي سؤال تحت أمركو
اللي في الصور دي كيكة اسفنجية (سبونش كيك) معمولة ب نص كيلو دقيق سبونش، ست بيضات، نص كوباية مية من الحنفية عادي و معلقة خل وفانيليا
بضرب بمضرب كهربا عشر دقايق متواصل او بريح المضرب دقيقة و اكمل
بفصلها من الحلة لما تبرد خالص زي ما اتفقنا و امرر سكينة طويلة رفيعة في الجوانب واقلبها على صينية واخبط عليها بالراحة بتنزل بسهولة، وعلشان ده يتم لازم ندهن الحلة زيت و نعفرها دقيق ..
الكيكة بتستوي من الاطراف والقلب ني لان القالب ضيق اوي، و لان الفرن عالي جدا
نشوف انهي سبب من دول
الكيكة اللي معمولة بدقيق سبونش مش بنحطلها سكر ولا بيكنج باودر
و مقاس الحلة او الصينية اللي تناسب كمية النص كيلو دقيق ٢٢ او ٢٤
لو اوسع من كده هتبقا اقصر
جربوها وادعولى ..
الصينية او القالب لازم يكون ألومنيوم، البايركس بيحرق الجوانب و يبقا ني من القلب
والقوالب الغامقة بتحرق الجوانب لان اللون الغامق بيمتص الحرارة
القالب ندهنه زيت ونعفره بالدقيق علشان الكيك مايلزقش فيه
الكيك بيتسوى على الشبكة مش على صينية الفرن، وفي الرف الوسطاني
معلقة خل بترفع الكيك و تخليه هش وتضيع الزفارة
خلاص راعينا كل النقط دي، ودخلنا الكيك في الفرن.. تمام، مانفتحش على الكيك للاختبار إلا بعد ٤٥ دقيقة، ونختبر الكيك، لو لسه ماستواش بنسيبه يكمل سواه
لما يستوي الكيك مانفتحش الفرن ونطلع الكيك برة ، الانتقال من الحرارة السخنة جدا للهواء والبرودة بيهبط الكيك جدا
فا احنا بعد ما نطفي الفرن هنسيب الكيك جوة دقايق بسيطة بعدين نفتح باب الفرن و نرده بس بحيث درجةالحرارة تقل تدريجيا ولما الفرن يبقا دافي نطلع الكيك برة
مانفصلش الكيك ولا نقطعه إلا لما يبرد تماما ويفضل في حالة الكيكة الإسفنجية انها تتغلف او تتغطى وتبات ليلة في التلاجة قبل التقطيع والتزيين
طبعا في انواع كتير كده من الكيك، اسهلها وأبسطها الكيك االاسفنجي (سبونش كيك) بتاع التورتة او الجاتوه، و ده مش بنستخدمله لبن ولا مواد دهنية زي الزبدة او الزيت، و لل زبادي
وأسهل كيك بنعمله بالدقيق السبونش و ده بيتباع جاهز .. الصور دي لكيكة لسه عملاها علشان هزينها تورتة لعيد ميلاد و بعملها في حلة ألمونيوم.. ولو مش متاحة بنعمل جوانب عالية للصينية بورق زبدة
اتمنى اكون أفدتكو واللي شاطرة في حاجة او عندها تكة تفيدنا بيها.. واللي استفادت تدعيلي دعوة حلوة .. اي سؤال تحت أمركو
اللي في الصور دي كيكة اسفنجية (سبونش كيك) معمولة ب نص كيلو دقيق سبونش، ست بيضات، نص كوباية مية من الحنفية عادي و معلقة خل وفانيليا
بضرب بمضرب كهربا عشر دقايق متواصل او بريح المضرب دقيقة و اكمل
بفصلها من الحلة لما تبرد خالص زي ما اتفقنا و امرر سكينة طويلة رفيعة في الجوانب واقلبها على صينية واخبط عليها بالراحة بتنزل بسهولة، وعلشان ده يتم لازم ندهن الحلة زيت و نعفرها دقيق ..
الكيكة بتستوي من الاطراف والقلب ني لان القالب ضيق اوي، و لان الفرن عالي جدا
نشوف انهي سبب من دول
الكيكة اللي معمولة بدقيق سبونش مش بنحطلها سكر ولا بيكنج باودر
و مقاس الحلة او الصينية اللي تناسب كمية النص كيلو دقيق ٢٢ او ٢٤
لو اوسع من كده هتبقا اقصر
جربوها وادعولى ..
تعليقات
إرسال تعليق